02 okt 2012

Buurtsuper Pekel half maart open

0 Reacties

Goed nieuws voor inwoners uit Bergharen, Hernen en Leur. Sinds oktober was de Troefmarkt gesloten en even dreigde de winkelvoorziening definitief weg te vallen in Bergharen. Lang was er onduidelijkheid zou het wel of niet lukken met een doorstart. Maar nu is het toch zover, half maart gaat Buurtsuper Pekel voorheen Troefmarkt weer open. Gerbrand en Joyce Pekel wagen de sprong Gerbrand had al eerder belangstelling getoond om op termijn de Troefmarkt over te nemen maar toen lag de situatie nog anders.

Nu Henk Peters de stekker er uit heeft getrokken in deze crisistijd was mede gezien de kredietverstrekking vanuit de bank het een stuk gecompliceerder geworden voor een doorstart. Het keerpunt kwam toen Postma het pand wilde overnemen en het pand vervolgens door wilde verhuren aan Gerbrand en Joyce Pekel, waardoor voor hen, de lang gekoesterde wens van het hebben van een eigen supermarkt in Bergharen alsnog in vervulling kon gaan. Voor het jonge gezin is het toch een hele sprong en niet geheel zonder risico’s  Maar wij hebben er goed over nagedacht aldus Gerbrand en willen ervoor gaan. Daar wij beide geboren en getogen zijn in Bergharen kennen de mentaliteit en spreken wij dezelfde taal en het doet ons goed ondanks dat de winkel al een paar maanden dicht zit, dat er nog dagelijks gesproken wordt over het gemis van de winkel.  Bovendien worden wij van weerszijde door de ouders die zelf vroeger in deze branche hebben gewerkt met raad en daad bijgestaan.

The Pekel heeft jaren met een winkelwagen door het dorp gereden als “Vrije Vogel”, Wil Ariëns de vader van Joyce heeft vroeger gewerkt in winkelinrichting en heeft later zelf 2 supermarkten voor studenten geëxploiteerd, terwijl de moeder van Joyce, Leny in een slagerij heeft gewerkt. Om niet alles op een kaart te zetten blijft Joyce die zelf een paar dagen in de week op het kantoor van Romijnders in Wijchen werkt dit voorlopig doen. Daarnaast willen wij zoveel mogelijk hetzelfde houden zoals het was bij Henk en Ineke, dezelfde artikelen weer in de dezelfde schappen van dezelfde leverancier, het brood komt ook weer van dezelfde bakker en wij willen ook gebruik maken van de ervaring van Stanny en Nolly, de bekende gezichten van de Troefmarkt.

Op 1 maart krijgen wij de sleutel en kunnen wij aan de slag en beginnen met de voorbereidingen. Henk Peters zou nog even helpen met de opstart van apparatuur en zo nodig nog wat aanwijzingen geven en dan moet het lukken. De service naar ouderen en daar zijn er in Bergharen en Hernen gelukkig heel veel van, zal sterk uitgebreid worden zo zal er ook een boodschappendienst in het leven geroepen worden. Ook voor de overige bewoners, die nu bij de Jumbo boodschappen gaan doen, zal het aantrekkelijker gemaakt worden om in eigen dorp boodschappen te doen zo zal de winkel haar openingstijden verruimen en ook tussen de middag open zijn.

Voorlopig hebben wij een contract getekend voor 5 jaar en dan liggen de kaarten wellicht gunstiger om voor een langere tijd de supermarkt te behouden en of uit te breiden. Voor opvolging hebben Gebrand en Joyce in ieder geval al gezorgd, Matthijs en Babette zullen weldra de jongste vakkenvullers worden.

Harrie Derks

[begin]